Η τέχνη του να ετοιμάζει κανείς στο σπίτι κύβους λαχανικών, αντί να χρησιμοποιεί έτοιμους του εμπορίου, είναι μία θαυμάσια ιδέα!
Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε εσείς οι ίδιοι να παρασκευάσετε κύβους λαχανικών.
Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι κανένας έτοιμος κύβος του εμπορίου δεν έχει τόσο υπέροχη γεύση και κυρίως την ίδια θρεπτική αξία, όπως αυτή η συνταγή.
Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ως ενισχυτικό γεύσης σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας (λαδερά ή μη), σε σάλτσες και φυσικά ως βάση για υπέροχες σούπες!!
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κλαδιά σέλινο
4 πράσα
4 μεγάλα καρότα
3 ντομάτες
2 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
κόκκους πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζετε όλα μαζί (και τα μυρωδικά) σε μία κατσαρόλα με 4 1/2 ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 1 1/2 ώρα. Θα πρέπει να κρατήσουν και λίγο ζουμί. Κατόπιν τα βγάζετε από την κατσαρόλα, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ, μαζί με το ζουμί τους.
Τοποθετείτε το μείγμα σε παγοθήκες και στην συνέχεια στην κατάψυξη.
Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε εσείς οι ίδιοι να παρασκευάσετε κύβους λαχανικών.
Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι κανένας έτοιμος κύβος του εμπορίου δεν έχει τόσο υπέροχη γεύση και κυρίως την ίδια θρεπτική αξία, όπως αυτή η συνταγή.
Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ως ενισχυτικό γεύσης σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας (λαδερά ή μη), σε σάλτσες και φυσικά ως βάση για υπέροχες σούπες!!
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κλαδιά σέλινο
4 πράσα
4 μεγάλα καρότα
3 ντομάτες
2 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
κόκκους πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζετε όλα μαζί (και τα μυρωδικά) σε μία κατσαρόλα με 4 1/2 ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 1 1/2 ώρα. Θα πρέπει να κρατήσουν και λίγο ζουμί. Κατόπιν τα βγάζετε από την κατσαρόλα, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ, μαζί με το ζουμί τους.
Τοποθετείτε το μείγμα σε παγοθήκες και στην συνέχεια στην κατάψυξη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου