1) ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΑΡΝΕΖ
ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
18 πατάτες μέτριες
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα μπεαρνέζ:
2 κρόκους
200 γρ. βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ξύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή 1/2 κ.γ. ξερό)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε και πλύντε τις πατάτες. Τοποθετείστε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος και χαράξτε τις σε ροδέλες, χωρίς να χωρίσετε τα κομμάτια. Περιχύστε τις με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώστε και βάλτε τις στο φούρνο για 50-60 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύστε τις με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αλείψτε με το σπορέλαιο τις μπριζόλες. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τις μερικές φορές. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθούν ζεστές. Μπορείτε, φυσικά, αν θέλετε, να τις ψήσετε στο γκριλ.
Ετοιμάστε τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα κρεμμυδάκια, προσθέστε το κρασί και το ξύδι και αφήστε τα να μαλακώσουν, μέχρι να εξατμιστούν το ξύδι και το κρασί. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομματάκια. Χτυπήστε με σύρμα ή το ειδικό μίξερ, μέχρι να πήξει. Κατόπιν προσθέστε το εστραγκόν, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Σερβίρετε αμέσως τις μπριζόλες με τις πατάτες και τη σάλτσα.
2) ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι, Ρόκα, Αγγουράκι, Κρεμμύδι ξερό σε φέτες, Κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, Καρότο τριμμένο, άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σως:
1 κ.σ. μουστάρδα
ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μία σαλατιέρα. Τοποθετείστε τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι με καπάκι και ανακινείστε πολύ καλά. Περιχύστε με τη σως τα λαχανικά και ανακατέψτε πολύ καλά.
3) ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ
Για την παρασκευή αυτής της συνταγής, σας παραπέμπω σε ξεχωριστή ανάρτιση, στην κατηγορία "γλυκά".
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΑΣ !!!

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
18 πατάτες μέτριες
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα μπεαρνέζ:
2 κρόκους
200 γρ. βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ξύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή 1/2 κ.γ. ξερό)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε και πλύντε τις πατάτες. Τοποθετείστε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος και χαράξτε τις σε ροδέλες, χωρίς να χωρίσετε τα κομμάτια. Περιχύστε τις με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώστε και βάλτε τις στο φούρνο για 50-60 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύστε τις με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αλείψτε με το σπορέλαιο τις μπριζόλες. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τις μερικές φορές. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθούν ζεστές. Μπορείτε, φυσικά, αν θέλετε, να τις ψήσετε στο γκριλ.
Ετοιμάστε τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα κρεμμυδάκια, προσθέστε το κρασί και το ξύδι και αφήστε τα να μαλακώσουν, μέχρι να εξατμιστούν το ξύδι και το κρασί. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομματάκια. Χτυπήστε με σύρμα ή το ειδικό μίξερ, μέχρι να πήξει. Κατόπιν προσθέστε το εστραγκόν, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Σερβίρετε αμέσως τις μπριζόλες με τις πατάτες και τη σάλτσα.
2) ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μαρούλι, Ρόκα, Αγγουράκι, Κρεμμύδι ξερό σε φέτες, Κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, Καρότο τριμμένο, άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σως:
1 κ.σ. μουστάρδα
ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μία σαλατιέρα. Τοποθετείστε τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι με καπάκι και ανακινείστε πολύ καλά. Περιχύστε με τη σως τα λαχανικά και ανακατέψτε πολύ καλά.
3) ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΑΣ !!!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου