Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο και προπαντός πολύ διαίτης αυτό το πιάτο, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο & υγιεινό γεύμα μετά από τη δουλειά!

ΥΛΙΚΑ
1.200γρ.γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
2-3 κ.σ.ξύδι
5 κ.σ.ελαιόλαδο
3 κ.σ.χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κ.σ.φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις γαρίδες για 6-7 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το ξύδι. Κατόπιν τις σουρώνετε και μόλις λίγο κρυώσουν, τις καθαρίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα και περιχύνετε με αυτό τις γαρίδες. Αφήνετε λίγο να "τραβήξουν" και σερβίρετε.
Συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι μπαζμάτι.

ΥΛΙΚΑ
1.200γρ.γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
2-3 κ.σ.ξύδι
5 κ.σ.ελαιόλαδο
3 κ.σ.χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κ.σ.φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις γαρίδες για 6-7 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το ξύδι. Κατόπιν τις σουρώνετε και μόλις λίγο κρυώσουν, τις καθαρίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα και περιχύνετε με αυτό τις γαρίδες. Αφήνετε λίγο να "τραβήξουν" και σερβίρετε.
Συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι μπαζμάτι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου