Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΠΡΑΣΑ... ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ!

0
Δεν είναι μία κλασική πρασόπιτα, έτσι όπως την ξέρουμε, αλλά εμπλουτίζεται με διάφορα ακόμη λαχανικά! 
Την έφτιαξα σήμερα και φαγώθηκε ήδη! Ευτυχώς που πρόλαβα να την βγάλω φωτογραφία!!! 
Φυσικά, συνδυάζεται με σπιτικό φύλλο, συνταγή της μαμάς! 





ΥΛΙΚΑ (για μεγάλο ταψί) 
Για τη ζύμη: 
1 κιλό αλεύρι για πίτα κοσκινισμένο
1 κ.σ.αλάτι
1 κ.σ.ελαιόλαδο
2κ.σ.ξύδι
2 μεγάλα φλυτζάνια χλιαρό νερό
κορν-φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
ελαιόλαδο για επάλειψη των φύλλων





 Για τη γέμιση: 
1 μάτσο πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες σε φετούλες
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια χοντροκομμένα
Λίγο δυόσμο & μαϊντανό
1 κ.γλ. κόλιανδρο ξερό
Αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη με μία πετσέτα. Μέχρι τότε, προχωράμε στη γέμιση.

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια με τις πιπεριές. Ρίχνουμε τα πράσα και ανακατεύουμε να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, αφήνοντας τα μυρωδικά (δυόσμο & μαϊντανό) για το τέλος. Δεν θέλουμε να τσιγαριστούν πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Συναρμολόγηση: Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα μέρη (4-5) και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή βέργας, ανοίγουμε τα φύλλα μας. Χρησιμοποιώ κορν-φλάουρ στο άνοιγμα του φύλλου, γιατί πιστεύω ότι γίνονται πιο τραγανά. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω το πρώτο μας φύλλο. Το λαδώνουμε. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε και πάλι. Προσθέτουμε όλη τη γέμιση και άλλα δύο φύλλα από πάνω, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Το ζυμαράκι που περισσεύει από το ταψί μπορείτε να το διπλώσετε κατόπιν από πάνω. Εγώ κόβω το πολύ περίσσιο και το υπόλοιπο το μπήγω γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού με τη βοήθεια του πινέλου που χρησιμοποιώ για το λάδωμα.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Καλοφάγωτη!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου