
1 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ ελαιόλαδο
2 κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
1 1/2 φλυτζάνια φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι
2 φλυτζάνια κριθαράκι
τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή ρεγκάτο ή μια πολύ ωραία ελληνική κεφαλογραβιέρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού γίνει αυτό, έχουμε 2 εναλλακτικές:
1. Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα.
2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ταψί και ολοκληρώνουμε το φαγητό στο φούρνο.
Στην πρώτη περίπτωση, απλώς προσθέτουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα. Από την στιγμή αυτή, ανακατεύουμε συνεχώς (γιατί κολλάει πολύ το άτιμο), μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Στην δεύτερη περίπτωση, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ώσπου να γίνει το κριθαράκι. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου