Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

0


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ ελαιόλαδο
2 κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
1 1/2 φλυτζάνια φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι
2 φλυτζάνια κριθαράκι
τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή ρεγκάτο ή μια πολύ ωραία ελληνική κεφαλογραβιέρα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το μοσχάρι από όλες τις πλευρές του. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις αρχίζει και μελώνει, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τους κύβους, τον πελτέ και 2 ποτήρια νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον. Προσθέτουμε και επιπλέον νερό (θα χρειαστεί για το κριθαράκι).


Αφού γίνει αυτό, έχουμε 2 εναλλακτικές:
1. Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα.
2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ταψί και ολοκληρώνουμε το φαγητό στο φούρνο.


Στην πρώτη περίπτωση, απλώς προσθέτουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα. Από την στιγμή αυτή, ανακατεύουμε συνεχώς (γιατί κολλάει πολύ το άτιμο), μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.


Στην δεύτερη περίπτωση, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ώσπου να γίνει το κριθαράκι. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου