Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

Μύδια με μαραθόριζα

0

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 8 ΥΛΙΚΑ
  1. 1 κιλό. φρέσκα μύδια
  2. 100 γρ. φρέσκια μαραθόριζα
  3. 100 γρ. κρεμμύδι λευκό ξερό κομμένο σε ροδέλες
  4. ½ ματσάκι άνηθο
  5. ½ ματσάκι μάραθο (μόνο την κορφή του)
  6. 80 ml ούζο
  7. 40 ml λευκό κρασί
  8. ελαιόλαδο


Τρίβουμε καλά απ' έξω τα μύδια (με γυαλόχαρτο) και αφαιρούμε ότι έχουν επάνω στο κέλυφος. Κόβουμε τη μαραθόριζα στα δύο και την τεμαχίζουμε σε ψιλές φέτες, όπως και τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αμέσως τις κρεμυδοροδέλες. Τις τσιγαρίζουμε για λίγο, έπειτα ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος.
Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με κρασί,λευκό κατά προτιμηση. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε το καπάκι για να σιγομαγειρευτούν τα μύδια και να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε,μην κάνετε τσιγκουνιές!!!!! Στο τέλος προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο και τις κορφές από τις μαραθόριζες, πριν βγάλουμε το φαΐ από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τα μύδια σε μια βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και το μάραθο.
Πάρτε και ένα πενηνταράκι Μυτιλήνης,λίγο ψωμί ζεστό και καλή όρεξη!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου