Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, λαχανικά και μυρωδικά υπάρχουν πληθώρα, γι αυτό κι εμείς θα προτιμήσουμε αυτόν τον καιρό συνταγές με πολλά λαχανικά που, σε συνδυασμό με τα υπέροχα μυρωδικά που υπάρχουν στην ελληνική φύση και που μπορούμε να βρούμε άφθονα και φρέσκα αυτήν την εποχή, θα απογειώσουν τη γεύση και την εμφάνιση των φαγητών μας!
Όσοι με παρακολουθείτε όλο αυτό το διάστημα, θα έχετε διαπιστώσει ότι είμαι οπαδός της Μεσογειακής διατροφής, διατροφής που βασίζεται στη χρήση ελαιολάδου και λαχανικών.
Επιπλέον, μου αρέσει - και αυτό επιδιώκω όσο μπορώ - να χρησιμοποιώ και να αξιοποιώ ελληνικά προϊόντα. Και νομίζω ότι σ´αυτό είμαστε τυχεροί, μιας και ζούμε σε μία χώρα που έχει να μας δώσει τόσα πολλά και ποιοτικά υλικά!
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, αυτό το ταξίδι της γευστικής εμπειρίας, με μία συνταγή παραδοσιακή, όχι όμως με την κλασική της μορφή, αλλά σε λίγο πιο εμπλουτισμένη εκδοχή!
ΥΛΙΚΑ
7 κολοκυθάκια για γέμισμα (λίγο στρουμπουλά)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
14 κ.σ.ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Χυμό απο 3 λεμόνια
2 κ.σ. Αλεύρι
2 ποτήρια νερό + 1 φλυτζάνι ακόμα
Ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια (το εσωτερικό τους μπορείτε να το κρατήσετε για να φτιάξετε κολοκυθοκεφτέδες). Διαλύουμε το αλεύρι και τον χυμό λεμονιού στα δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας, μαζί με 1 φλυτζ.νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τα δυο ποτήρια νερό με το αλεύρι και το λεμόνι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Όσοι με παρακολουθείτε όλο αυτό το διάστημα, θα έχετε διαπιστώσει ότι είμαι οπαδός της Μεσογειακής διατροφής, διατροφής που βασίζεται στη χρήση ελαιολάδου και λαχανικών.
Επιπλέον, μου αρέσει - και αυτό επιδιώκω όσο μπορώ - να χρησιμοποιώ και να αξιοποιώ ελληνικά προϊόντα. Και νομίζω ότι σ´αυτό είμαστε τυχεροί, μιας και ζούμε σε μία χώρα που έχει να μας δώσει τόσα πολλά και ποιοτικά υλικά!
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, αυτό το ταξίδι της γευστικής εμπειρίας, με μία συνταγή παραδοσιακή, όχι όμως με την κλασική της μορφή, αλλά σε λίγο πιο εμπλουτισμένη εκδοχή!
7 κολοκυθάκια για γέμισμα (λίγο στρουμπουλά)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
14 κ.σ.ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Χυμό απο 3 λεμόνια
2 κ.σ. Αλεύρι
2 ποτήρια νερό + 1 φλυτζάνι ακόμα
Ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια (το εσωτερικό τους μπορείτε να το κρατήσετε για να φτιάξετε κολοκυθοκεφτέδες). Διαλύουμε το αλεύρι και τον χυμό λεμονιού στα δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας, μαζί με 1 φλυτζ.νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τα δυο ποτήρια νερό με το αλεύρι και το λεμόνι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου