Σε όλους μας έχει τύχει να περισσέψει λίγο κοτόπουλο την επόμενη μέρα και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε.
Παρακάτω θα δείτε δύο συνταγές με σαλάτες, για να το αξιοποιήσετε και να δημιουργήσετε δύο πλήρη γεύματα. Έτσι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, για να φτουρίσει το φαΐ! Εξάλλου, έχουμε πει ότι δεν πετάμε τίποτα!
1) ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
280 γρ.κοντά ζυμαρικά (βίλες, κοχύλια, πένες)
2 κ.σ. σάλτσα πέστο (δείτε προηγούμενη ανάρτηση στην κατηγορία σάλτσες)
Στήθος από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά (ή ο,τι χρώματα έχετε) σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
4 φύλλα μαρουλιού ή άλλης πράσινης σαλάτας
150 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα, κομμένο σε κυβάκια
Για το dressing:
100γρ.ελαιόλαδο
2 κ.σ.μαγιονέζα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γλ.μουστάρδα
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με την πέστο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε από πάνω τον φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και από πάνω ρίχνουμε το τυρί, το κοτόπουλο, τα ψημένα λαχανικά και τέλος τα φύλλα πράσινης σαλάτας.
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρουμε.
2) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ
Στήθος από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. αμυγδαλόψυχα, σε μικρά κομματάκια
2 ώριμα αβοκάντο
Χυμό ενός λεμονιού
Φύλλα σικορε ή iceberg
5 κ.σ. μαγιονέζα
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, αφαιρώντας την εσωτερική λευκή μεμβράνη του και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα σαλάτας με το χέρι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές, μακρόστενες φέτες. Στρώνουμε τα φύλλα σαλάτας γύρω γύρω σε μία πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.
Παρακάτω θα δείτε δύο συνταγές με σαλάτες, για να το αξιοποιήσετε και να δημιουργήσετε δύο πλήρη γεύματα. Έτσι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, για να φτουρίσει το φαΐ! Εξάλλου, έχουμε πει ότι δεν πετάμε τίποτα!
1) ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

280 γρ.κοντά ζυμαρικά (βίλες, κοχύλια, πένες)
2 κ.σ. σάλτσα πέστο (δείτε προηγούμενη ανάρτηση στην κατηγορία σάλτσες)
Στήθος από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά (ή ο,τι χρώματα έχετε) σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
4 φύλλα μαρουλιού ή άλλης πράσινης σαλάτας
150 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα, κομμένο σε κυβάκια
Για το dressing:
100γρ.ελαιόλαδο
2 κ.σ.μαγιονέζα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γλ.μουστάρδα
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με την πέστο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε από πάνω τον φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και από πάνω ρίχνουμε το τυρί, το κοτόπουλο, τα ψημένα λαχανικά και τέλος τα φύλλα πράσινης σαλάτας.
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρουμε.
2) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Στήθος από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. αμυγδαλόψυχα, σε μικρά κομματάκια
2 ώριμα αβοκάντο
Χυμό ενός λεμονιού
Φύλλα σικορε ή iceberg
5 κ.σ. μαγιονέζα
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, αφαιρώντας την εσωτερική λευκή μεμβράνη του και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα σαλάτας με το χέρι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές, μακρόστενες φέτες. Στρώνουμε τα φύλλα σαλάτας γύρω γύρω σε μία πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου