Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ & ΚΟΝΙΑΚ

0
Σας έχω και γλυκάκι σήμερα!!!
Τρούφες... οι πολυαγαπημένες!!
Ο,τι πρέπει για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (με την οποία δεν συμφωνώ, αλλά δεν θα το αναλύσω τώρα), για κέρασμα και για δώρο!!


Υλικά για 24 τρούφες

300 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκι
60 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
100 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένη
100γρ.καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση:

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο μέχρι να πλάθεται.
Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε σκέτες ή στα ειδικά χαρτάκια. Διατηρούνται σε κουτί κλεισμένο αεροστεγώς.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου