Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

0



Υλικά
1 λαγό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 κιλό κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνη
2 κομμάτια γαρύφαλλο
4 κόκκους μπαχάρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά αλάτι
1 ποτηράκι ξύδι
2 ντομάτες κόκκινες
4 πατάτες

Εκτέλεση

Τον λαγό δεν τον πλένουμε,τον κόβουμε κομμάτια και τον βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρεμμύδι να τσιγαριστεί και έπειτα τον σβήνουμε με το κρασί.
Μετά τον σιγοβράζουμε, ενώ παράλληλα τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον λαγό. Επίσης προσθέτουμε όλα τα υλικά μας, τα 2 φύλλα δάφνη, τα 2 κομμάτια γαρύφαλλο, τους 4 κόκκους μπαχάρι, την ρίγανη, το πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι, τις ντομάτες και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε σιγά να πάνε παντού τα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί χωρίς νερό. Αν χρειαστεί υγρό στοιχείο, προσθέτουμε πάλι κρασί.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου