Τώρα το καλοκαίρι, η στραπατσάδα συνηθίζεται πολύ. Εύκολο φαγητό και ελαφρύ. Έτοιμο σε χρόνο μηδέν! Αυτή η συνταγή είναι από την όμορφη Κεφαλλονιά και διαφέρει λίγο από τις συνηθισμένες.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 πιπεριά καυτερή σε ροδέλες
2 φλυτζ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν η ντομάτα αρχίσει να κολλάει πάνω στο σκεύος. Σερβίρετέ την ζεστή και γαρνίρετε με ντοματίνι, μία καυτερή πιπερίτσα και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 πιπεριά καυτερή σε ροδέλες
2 φλυτζ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν η ντομάτα αρχίσει να κολλάει πάνω στο σκεύος. Σερβίρετέ την ζεστή και γαρνίρετε με ντοματίνι, μία καυτερή πιπερίτσα και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου