Ένα παστίτσιο, όπου το
ζυμαρικό αντικαθίσταται με ψίχα ψωμιού και παξιμάδι. Η μοτσαρέλα, όταν λιώσει,
κάνει μια παχιά στρώση, που σκεπάζει την επιφάνεια σαν μια πηχτή μπεσαμέλ.
ΥΛΙΚΑ
400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 φλυτζ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
6 μεγάλα παξιμάδια κρητικά
2 αυγά
5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
300γρ. μοτσαρέλα
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
γάλα, μοσχοκάρυδο, εστραγκόν
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με γάλα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να μουσκέψει καλά. Στύβουμε με τα χέρια την ψίχα, να μην
μείνει καθόλου υγρό. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

Χοντροκόβουμε τα παξιμάδια (όχι τελείως τρίμμα). Προσθέτουμε
τα αυγά στον κιμά και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ¾ από το τριμμένο
παξιμάδι και ζυμώνουμε πάλι, έπειτα την παρμεζάνα, αλάτι - πιπέρι και πάλι
ζύμωμα καλό. Τρίβουμε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο και πασπαλίζουμε με εστραγκόν.
Είναι σημαντικό να ζυμώσουμε καλά το μείγμα μας, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα
τα υλικά. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγο
τριμμένο παξιμάδι εδώ κι εκεί. Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και το στρώνουμε να
πάει παντού, χωρίς να το πιέζουμε πολύ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο παξιμάδι
και στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω από
τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40
λεπτά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου