Είπαμε, η Κυριακή είναι μία μέρα διαφορετική από τις άλλες. Μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και τρώμε ένα ελαφρώς πιο γιορτινό ή ιδιαίτερο φαγητό. Σήμερα σας έχω μπριζολίτσες, συνοδευόμενες με μία εκπληκτική sauce, για να τις κάνετε λίγο πιο ιδιαίτερες. Και, φυσικά, επειδή Κυριακή χωρίς γλυκό "δεν λέει", σας έχω και γλυκάκι, για να το ευχαριστηθείτε διπλά!
Καλή Κυριακή και Καλή εβδομάδα!
ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαργαρίνη
50γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα
1/2 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1/2 κ.σ. κόκκινο ή ροζ πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μισή μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά τους για 6-7 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους από τα πιπέρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γίνει η σάλτσα μας λεία και ομοιογενής. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο κρασί.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες και τις συνοδεύουμε με βρασμένες ταλιατέλες, περιχυμένες με την σάλτσα μας.
Καλή Κυριακή και Καλή εβδομάδα!

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαργαρίνη
50γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα
1/2 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1/2 κ.σ. κόκκινο ή ροζ πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μισή μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά τους για 6-7 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους από τα πιπέρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να γίνει η σάλτσα μας λεία και ομοιογενής. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο κρασί.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες και τις συνοδεύουμε με βρασμένες ταλιατέλες, περιχυμένες με την σάλτσα μας.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου