Να σας πω την αλήθεια, τα όσπρια δεν τα προτιμάμε το καλοκαίρι. Το χειμώνα, όμως, τα τιμούμε δεόντως! Για να είμαι ειλικρινής, όμως, μου έλειψαν! Ε, να μην τα ξεχνάμε κιόλας, μιας και είναι πολύ σημαντικά για τη διατροφή μας. Λόγω ζέστης, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και κρύα από το ψυγείο. Ειδικά την επόμενη μέρα, είναι μούρλια!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φασόλια χάντρες (500γρ.)
4-5 ντομάτες μικρές ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4-5 καυτερές πιπερίτσες
2-3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό
φρέσκια ρίγανη & θυμάρι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα φασόλια και τον πελτέ, μαζί με νερό, όσο να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, τις πιπερίτσες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φασόλια χάντρες (500γρ.)
4-5 ντομάτες μικρές ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4-5 καυτερές πιπερίτσες
2-3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό
φρέσκια ρίγανη & θυμάρι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα φασόλια και τον πελτέ, μαζί με νερό, όσο να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, τις πιπερίτσες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου