Τραγανό ψωμί, ολόφρεσκα λαχανικά, εκλεκτά υλικά. Ολα αυτά συνθέτουν τα ιδιαίτερα και λαχταριστά σάντουιτς, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να τα απολαύσετε όλες τις ώρες, μαζί με μία κρύα μπύρα. Γκουρμέ γεύματα-αστραπή.
1) Τραγανό ψωμί με μελιτζάνες και αντσούγια
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 μελιτζάνα σε φέτες
350γρ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
12 φιλέτα αντσούγιας
1 κ.σ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
πάστα αντσούγιας
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά, τρίβουμε με σκόρδο την άψητη πλευρά και τις αλείφουμε με την πάστα αντσούγιας. Μοιράζουμε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας και μοτσαρέλας. Ψήνουμε τα ανοιχτά σάντουιτς στο γκριλ για 2-3 λεπτά, κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γαρνίρουμε με τα φιλέτα αντσούγιας και την κάπαρη. Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
2) Τραγανό ψωμί με σολομό
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
150γρ. μασκαρπόνε
1 ντομάτα ώριμη σε φέτες
200γρ. φέτες καπνιστού σολομού
1 καρδιά φινόκιου ψιλοκομμένη
ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας στην άψητη πλευρά, πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, μοιράζουμε το τυρί μασκαρπόνε με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας και γαρνίρουμε με τις φέτες σολομού. Προσθέτουμε τον άνηθο, το φινόκιο και λίγο πιπέρι.
3) Σάντουιτς με τσιαπάτα και κολοκυθάκια
4 ψωμάκια τσιαπάτα
1 κιλό κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. μαλακό λευκό τυρί
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά περίπου με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και ελέγχουμε κατά διαστήματα. Προς το τέλος, προσθέτουμε το δυόσμο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 λεπτά και κατόπιν τα κόβουμε στη μέση. Αλείφουμε με τυρί το ένα μέρος του ψωμιού, μοιράζουμε τα κολοκυθάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 1-2 λεπτά ακόμα. Κατόπιν τα σκεπάζουμε με το άλλο μισό και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.

4 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 μελιτζάνα σε φέτες
350γρ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
12 φιλέτα αντσούγιας
1 κ.σ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
πάστα αντσούγιας
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά, τρίβουμε με σκόρδο την άψητη πλευρά και τις αλείφουμε με την πάστα αντσούγιας. Μοιράζουμε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας και μοτσαρέλας. Ψήνουμε τα ανοιχτά σάντουιτς στο γκριλ για 2-3 λεπτά, κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γαρνίρουμε με τα φιλέτα αντσούγιας και την κάπαρη. Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

4 φέτες χωριάτικο ψωμί
150γρ. μασκαρπόνε
1 ντομάτα ώριμη σε φέτες
200γρ. φέτες καπνιστού σολομού
1 καρδιά φινόκιου ψιλοκομμένη
ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας στην άψητη πλευρά, πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, μοιράζουμε το τυρί μασκαρπόνε με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας και γαρνίρουμε με τις φέτες σολομού. Προσθέτουμε τον άνηθο, το φινόκιο και λίγο πιπέρι.

4 ψωμάκια τσιαπάτα
1 κιλό κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. μαλακό λευκό τυρί
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά περίπου με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και ελέγχουμε κατά διαστήματα. Προς το τέλος, προσθέτουμε το δυόσμο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 λεπτά και κατόπιν τα κόβουμε στη μέση. Αλείφουμε με τυρί το ένα μέρος του ψωμιού, μοιράζουμε τα κολοκυθάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 1-2 λεπτά ακόμα. Κατόπιν τα σκεπάζουμε με το άλλο μισό και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου