Ωρα για ψάρι!! Και τι ψάρι...!!! Ροφός!!! Μου τον έφερε ο κουμπάρος μου που είναι ψαροντουφεκάς! Ετσι κι εγώ, το περιποιήθηκα καταλλήλως...!!! Μην σας προβληματίζει το είδος ψαριού για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή. Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ψάρι!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό ροφός ή άλλο ψάρι για φούρνο
4 κολοκυθάκια
4 φουντίτσες μπρόκολο
4-5 κομμάτια πατάτα
3-4 μικρά κρεμμυδάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο
2-3 κλωνάρια λουίζας
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο σε ροδέλες, αφήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα οποία αλατίζουμε ελαφρώς για να σοταριστούν ευκολότερα. Τέλος, προσθέτουμε και τη λουίζα και τα τοποθετούμε στα κενά μέρη του ψαριού (μάγουλα, κεφάλι).
Τυλίγουμε το ψάρι σε λαδόκολα και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό, περιχύνοντας με λαδολέμονο καλά χτυπημένο.

1 1/2 κιλό ροφός ή άλλο ψάρι για φούρνο
4 κολοκυθάκια
4 φουντίτσες μπρόκολο
4-5 κομμάτια πατάτα
3-4 μικρά κρεμμυδάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο
2-3 κλωνάρια λουίζας
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο σε ροδέλες, αφήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα οποία αλατίζουμε ελαφρώς για να σοταριστούν ευκολότερα. Τέλος, προσθέτουμε και τη λουίζα και τα τοποθετούμε στα κενά μέρη του ψαριού (μάγουλα, κεφάλι).
Τυλίγουμε το ψάρι σε λαδόκολα και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό, περιχύνοντας με λαδολέμονο καλά χτυπημένο.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου