Παγωμένη απόλαυση!!! Δροσιστική, γλυκιά, καλοκαιρινή, ιδανική για τις ζεστές μέρες. Συνδυάζει την απόλαυση του παγωτού με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη φέτα καρπούζι (περ. 2 κιλά)
1 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ
1/4 φλυτζ. χυμό λεμονιού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και το αλέθουμε στο μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1 φλυτζάνι από τον πολτό καρπουζιού και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον γλυκάνισο και ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό, το χυμό λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να κρυώσει. Βάζουμε το κρύο μείγμα σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Μόλις μισοπαγώσει, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σχηματιστούν κρύσταλλοι και το ξαναβάζουμε να παγώσει.

1 μεγάλη φέτα καρπούζι (περ. 2 κιλά)
1 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ
1/4 φλυτζ. χυμό λεμονιού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και το αλέθουμε στο μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1 φλυτζάνι από τον πολτό καρπουζιού και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον γλυκάνισο και ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό, το χυμό λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να κρυώσει. Βάζουμε το κρύο μείγμα σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Μόλις μισοπαγώσει, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σχηματιστούν κρύσταλλοι και το ξαναβάζουμε να παγώσει.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου