Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

0
Ξέρω, ξέρω!! Πολλοί από εσάς θα κάνετε μπλιαχ! Είναι όμως, ωραίος συνδυασμός. Ιδιαίτερος και ασυνήθιστος, αλλά ωραίος. Ε, να κάνουμε και κάτι διαφορετικό καμιά φορά! Δοκιμάστε το!


ΥΛΙΚΑ
1.200γρ. μοσχάρι ρολό από τον κρεοπώλη σας (ποντίκι)
4-5 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό
500γρ. ανανά σε φέτες (κονσέρβα) + τον χυμό της κονσέρβας
7 φέτες κίτρινο τυρί, όχι πολύ αλμυρό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γλ. κάρυ
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε  το κρέας και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα, προσθέτοντας λίγο νεράκι όποτε χρειάζεται. Οταν ψηθεί καλά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τον ανανά από την κονσέρβα. Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Οταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε τον χυμό του ανανά και το κάρυ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες (με κατάλληλο μαχαίρι), τις βάζουμε όρθιες σε ένα πυρέξ. Ανάμεσα στις φέτες τοποθετούμε τις φέτες του ανανά και τις φέτες τυριού μία μία. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει ένα σώμα με τον άνανά. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε.

Tip
Μπορείτε προτού το σερβίρετε, να το διακοσμήσετε ως εξής: στις δύο άκρες του να βάλετε φυσικό ανανά και στην κορυφή τα φύλλα του.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου