Υπέροχα, αφράτα ντόνατς με κρέμα και ανανά. Απολαυστικά με τον καφέ ή το τσάι! Είναι φανταστικά σας λέω!!
ΥΛΙΚΑ
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200γρ. αλεύρι
3 φέτες ανανά
1 κ. γλ. ξηρή μαγιά
220γρ. βούτυρο
60γρ. καρύδια αλεσμένα
200γρ. καρότα τριμμένα
200γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. τζιν
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπολ τη ζάχαρη μαζί με 200γρ. βούτυρο, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με 1 φέτα ανανά ψιλοκομμένη, τα καρότα, τα καρύδια και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια (διάμ. 6Χ8εκ.) και μοιράζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Χτυπάμε με σύρμα το τελευταίο αυγό μαζί με το τυρί κρέμα, την άχνη και το τζιν. Ξεφορμάρουμε τα ντόνατς και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο ανανά, κομμένο σε τριγωνάκια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200γρ. αλεύρι
3 φέτες ανανά
1 κ. γλ. ξηρή μαγιά
220γρ. βούτυρο
60γρ. καρύδια αλεσμένα
200γρ. καρότα τριμμένα
200γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. τζιν
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπολ τη ζάχαρη μαζί με 200γρ. βούτυρο, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με 1 φέτα ανανά ψιλοκομμένη, τα καρότα, τα καρύδια και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια (διάμ. 6Χ8εκ.) και μοιράζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Χτυπάμε με σύρμα το τελευταίο αυγό μαζί με το τυρί κρέμα, την άχνη και το τζιν. Ξεφορμάρουμε τα ντόνατς και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο ανανά, κομμένο σε τριγωνάκια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου