Αυτό το τόσο ντελικάτο γλυκό δεν γίνεται μόνο με το καλοκαιρινό πεπόνι, αλλά και με τα χειμωνιάτικα φρούτα. Η μόνη δυσκολία που παρουσιάζει η παρασκευή του είναι στη μαρέγκα. Προσέξτε να μην ξεφουσκώσει όταν προσθέτετε το ζεστό σιρόπι.
Είναι τόσο απολαυστικό, που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
400γρ. ψίχα πεπονιού πολτοποιημένη
400γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ
1 ποτηράκι του λικέρ λικέρ φρούτου
250γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τον πολτό πεπονιού με το μισό λικέρ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη ζάχαρη με 4-5 κουταλιές νερό και το υπόλοιπο λικέρ σε χαμηλή φωτιά. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Οταν είναι έτοιμη, προσθέστε σ'αυτήν το ζεστό σιρόπι με προσοχή, να τρέχει σαν κλωστή, χτυπώντας παράλληλα με σύρμα, μέχρι να κρυώσει. Προσθέστε προσεκτικά σ'αυτό το μείγμα την σαντιγύ, μαζί με την άχνη.
Ντύστε με μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Βάλτε το στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, βάλτε το σουφλέ στο ψυγείο. Διακοσμήστε με φέτες πεπονιού, φύλλα δυόσμου και λίγα σταφύλια ή ό,τι άλλο φρούτο επιθυμείτε.
Tip
Για να "ψηλώσετε" μία φόρμα μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι χαρτόνι στο ύψος που θέλετε, να το ντύσετε με μεμβράνη και να τυλίξετε με αυτό την φόρμα σας. Για να το στερεώσετε, μπορείτε να το δέσετε με σπάγκο.
Είναι τόσο απολαυστικό, που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!

400γρ. ψίχα πεπονιού πολτοποιημένη
400γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ
1 ποτηράκι του λικέρ λικέρ φρούτου
250γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τον πολτό πεπονιού με το μισό λικέρ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη ζάχαρη με 4-5 κουταλιές νερό και το υπόλοιπο λικέρ σε χαμηλή φωτιά. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Οταν είναι έτοιμη, προσθέστε σ'αυτήν το ζεστό σιρόπι με προσοχή, να τρέχει σαν κλωστή, χτυπώντας παράλληλα με σύρμα, μέχρι να κρυώσει. Προσθέστε προσεκτικά σ'αυτό το μείγμα την σαντιγύ, μαζί με την άχνη.
Ντύστε με μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Βάλτε το στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, βάλτε το σουφλέ στο ψυγείο. Διακοσμήστε με φέτες πεπονιού, φύλλα δυόσμου και λίγα σταφύλια ή ό,τι άλλο φρούτο επιθυμείτε.
Tip
Για να "ψηλώσετε" μία φόρμα μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι χαρτόνι στο ύψος που θέλετε, να το ντύσετε με μεμβράνη και να τυλίξετε με αυτό την φόρμα σας. Για να το στερεώσετε, μπορείτε να το δέσετε με σπάγκο.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου