Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

0
Επιφάνεια καλυμμένη με λαχταριστή λιωμένη μπεσαμέλ. Τα ζυμαρικά ψημένα στο φούρνο, είναι πάντα ένας σκέτος πειρασμός! Ταυτόχρονα, είναι και ένας πρακτικός τρόπος μαγειρέματος, προσδίδοντας στο φαγητό μια διαφορετική νότα, μακριά από τις κοινότυπες συνταγές.


ΥΛΙΚΑ
400γρ. τορτελίνι με τυρί
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200γρ. αρακά
200γρ. κοτόπουλο στήθος σε κυβάκια
50γρ. ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες
5-6 κ.σ. κρασί λευκό
βούτυρο, θυμάρι, αλατι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
500γρ. γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το ζαμπόν με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί. Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμό και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Ρίχνουμε τα τορτελίνι στο βραστό νερό και τα μισοβράζουμε.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:  Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα για 2 λεπτά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς (τη θέλουμε λίγο ρευστή, ώστε να εισχωρήσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά).
Στραγγίζουμε τα τορτελίνι, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ, το μείγμα με το κοτόπουλο και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Την υπόλοιπη παρμεζάνα την ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη μπεσαμέλ και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι ένα πυρέξ, βάζουμε τα τορτελίνι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου