Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ!! ή αλλιώς: Απολαυστική, κρύα σούπα ντομάτας

0
Δεν έχω πολλά να σας πω γι'αυτό το πιάτο. Ή θα το λατρέψετε ή θα το αντιπαθήσετε. Μέση λύση δεν έχει. Ξέρω, όμως, ότι με αυτήν τη ζέστη πολλοί από εσάς δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε, παράλληλα όμως θέλετε ένα σπιτικό φαγητό (χωρίς πολύ κόπο) που να είναι και δροσερό ταυτόχρονα και να ενδείκνυται για τις υψηλές θερμοκρασίες που μας βασανίζουν όλους αυτό το διάστημα. Ε, πιο ιδανικό πιάτο δεν μπόρεσα να βρω.


ΥΛΙΚΑ
100γρ. ψίχα ψωμιού
1/2 ποτήρι ξύδι
1 αγγούρι
4 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 παγάκια
σέλινο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά):
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη
1 αγγούρι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά σφιχτά βρασμένα
4 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150γρ. ζαμπόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα με το ξύδι να μουλιάσει και να φουσκώσει.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και το αγγούρι (για να φύγει εύκολα η φλούδα της ντομάτας, αρκεί να την βυθίσετε σε βραστό νερό για 1 λεπτό). Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ψίχα ψωμιού, αφού πρώτα την στίψετε καλά και τα πολτοποιείτε.
Σε μία σουπιέρα αδειάζετε το μείγμα, προσθέτετε το λάδι και τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και βάζετε τη σούπα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες. Το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά σε ροδέλες. Το ζαμπόν σε κύβους. Κόβετε το ψωμί σε κυβάκια και το τηγανίζετε με το λάδι, ώστε να γίνει κρουτόν.
Βγάζετε τη σούπα από το ψυγείο, ανακατεύετε και προσθέτετε τα παγάκια. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το σέλινο και σερβίρετε. Τα υλικά της γαρνιτούρας που έχετε ετοιμάσει, τα αραδιάζετε σε πιατέλα, ώστε ο καθένας να γαρνίρει τη σούπα του όπως του αρέσει.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου