Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΜΩΣΑΪΚΟ

0
Είναι από τα γλυκά που θυμίζουν ανέμελα παιδικά χρόνια, αγαπημένο γλυκό μιας άλλης εποχής! Το φτιάχναμε κάθε χρόνο με τη φίλη μου τη Μαρία από την Λεπτοκαρυά Πιερίας. Για να το κεράσει στη γιορτή της, το 15Αύγουστο. Πηγαίναμε Γυμνάσιο, παιρνούσαμε τα καλοκαίρια μας μαζί, για πολλά χρόνια...!! 
Της το αφιερώνω!!


 

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
250γρ. βούτυρο
2 κρόκους
3 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.σ. κονιάκ
6 κ.σ. κακάο









ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεταλλικό δοχείο βάζουμε τους κρόκους με τις 3 κ.σ. ζάχαρη και το βάζουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς, για 6-7 λεπτά (τη διαδικασία αυτή την κάνουμε για να αποστειρώσουμε τα αυγά, μιας και δεν θα ψήσουμε το γλυκό μας).
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βανίλια, το κακάο και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να σοκολατοποιηθούν.




Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα, ρίχνουμε το γλυκό και τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και κατόπιν στο ψυγείο, λίγη ώρα προτού το σερβίρουμε.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου