Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΜΠΡΙΑΜ

0
Το απόλυτο φαγητο του καλοκαιριού! Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να τηγανίζουν πρώτα τα λαχανικά. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η εκδοχή. Θεωρώ ότι γίνεται πιο βαρύ το φαγητό και περισσότερο λιπαρό. Νομίζω πως και με τον τρόπο που θα σας δείξω, πετυχαίνουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Μαγειρεμένο με φρέσκα λαχανικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε άφθονα αυτήν την εποχή και σε συνδυασμό με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, είναι αν μη τι άλλο, απολαυστικό! Και φυσικά, όπως όλα τα λαδερά φαγητά, είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!


 
ΥΛΙΚΑ
3 μελιτζάνες μακρόστενες
4 κολοκυθάκια
3 πράσινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές (για να έχουμε παραπάνω χρώματα)
2 μεγάλες πατάτες
4 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε χοντρά κομμάτια. Τα αραδιάζουμε στο πυρέξ που πρόκειται να ψήσουμε το φαγητό μας και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Πολτοποιούμε στο μίξερ τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο πυρέξ και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα βάζουμε κι αυτά στο πυρέξ. Αδειάζουμε και την υπόλοιπη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και το θυμάρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και παραπάνω, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Tip
Μην βάλετε καθόλου νερό στο φαγητό, θα βγάλουν τα λαχανικά αρκετό.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου