Εντυπωσιακό γλυκό που γίνεται στο άψε σβήσε, με έτοιμα υλικά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να έχετε ένα πολύ ωραίο γλύκισμα με σπιτική φροντίδα και καταπληκτική εμφάνιση!
ΥΛΙΚΑ
400γρ. βερίκοκα σε σιρόπι (κομπόστα)
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 κ.σ. λικέρ βερίκοκο
6 σαβαγιάρ
3 ασπράδια
120γρ. άχνη ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο για το πυρέξ & άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροτρίβουμε τα σαβαγιάρ στο μπλέντερ και τα τοποθετούμε σε ένα πυράντοχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα από το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε πάνω από τα τριμμένα σαβαγιάρ μέσα στο σκεύος. Αραιώνουμε τη μαρμελάδα μέσα στο λικέρ και αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια από τα βερίκοκα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας το μπέικιν και 40γρ. άχνη ζάχαρη. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Σκεπάζουμε τα βερίκοκα με τη μαρέγκα, την οποία βάζουμε κουταλιά κουταλιά. Ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

400γρ. βερίκοκα σε σιρόπι (κομπόστα)
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 κ.σ. λικέρ βερίκοκο
6 σαβαγιάρ
3 ασπράδια
120γρ. άχνη ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο για το πυρέξ & άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροτρίβουμε τα σαβαγιάρ στο μπλέντερ και τα τοποθετούμε σε ένα πυράντοχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα από το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε πάνω από τα τριμμένα σαβαγιάρ μέσα στο σκεύος. Αραιώνουμε τη μαρμελάδα μέσα στο λικέρ και αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια από τα βερίκοκα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας το μπέικιν και 40γρ. άχνη ζάχαρη. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Σκεπάζουμε τα βερίκοκα με τη μαρέγκα, την οποία βάζουμε κουταλιά κουταλιά. Ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου