Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΗΛΑ

0
Λόλα, να ένα μήλο! Είναι το φρούτο που δεσπόζει αυτήν την εποχή, αγαπημένο από όλους, το αρχαιότερο φρούτο (βλ. Αδάμ-Εύα), μόνο που δεν είναι πλέον απαγορευμένο! Ας επιχειρήσουμε να το δοκιμάσουμε σε διάφορες συνταγές και να του δώσουμε την αξία που του αρμόζει, καθώς όπως λέει και η παροιμία: "ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα"!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο (περ. 1.200γρ.)
10 γαρίφαλα τριμμένα (στο γουδί)
150γρ. βούτυρο
1/4 ποτηριού μέλι
5 μεγάλα μήλα γκόλντεν
1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το τριμμένο γαρίφαλο με το μέλι και το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει πρώτα σε μπεν-μαρί. Ξεφλουδίζουμε δύο μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. από το παραπάνω μείγμα μας και με αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο και βάζουμε στο εσωτερικό του το μισό μείγμα με τα μήλα και το μέλι. Το υπόλοιπο μισό το αλείφουμε εξωτερικά. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Στη μέση του ψησίματος αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και το περιχύνουμε με το κρασί. Ξεφλουδίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σερβίρουμε με τα σοταρισμένα μήλα.
Μπορείτε να το συνοδέψετε με πιλάφι.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου